Cei mai simpatici monștri

Standard

Monster Inc. (Compania Monștrilor)  este un film de animație apărut în 2001. Prima dată când l-am văzut nu mi-a plăcut. N-aș putea spune exact de ce. Poate pentru că mi s-a părut mult prea ”pentru copii”.

După ce am început să căutăm filme pentru fetița mea l-am revăzut. De această dată dintr-o nouă perspectivă: din perspectiva de mămică. Și de această dată l-am considerat un film foarte reușit, potrivit chiar pentru copii mici. În ciuda titlului înfiorător, monștrii sunt extrem de umani, de fapt întreaga lor lume este identic organizată cu lumea umană: merg la muncă de dimineața până seara, relațiile sentimentale sunt la fel de complicate iar sentimentele de prietenie și invidie sunt la fel de puternice. Singura diferență majoră între lumea oamenilor și cea a monștrilor este că sursa lor de energie o reprezintă țipetele copiilor.

Fetiței mea a fost pur și simplu îndrăgostită de acest film când avea 4-5 ani. Și acum îl revede cu plăcere pentru că îi plac monștrii, pentru că personajele și situațiile în care ajung aceastea sunt foarte amuzante. Și cel mai mult o distrează faptul că monștrilor le este frică de copii și îi consideră arme letale. I-a dat nota 10.

Mi-e îmi place pentru că dincolo de orice alt aspect este un film educativ: îi învață pe cei mici că nu trebuie să te temi de necunoscut și că monștrii care ies noaptea din dulap nu au intenții rele. 🙂 Și îmi mai place faptul că nivelul de violență este foarte scăzut. Până la urmă este unul dintre puținele filme în care nu moare nimeni. Nici măcar personajul negativ. I-am dat nota 9.

Iar pe scara nivelului de violență (unde 0 înseamnă lipsa oricărei scene violente și 10 violența maximă) îl voi plasa la 3.

Sursa fotografie 

Reclame

6 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s